De SMO-Raad geeft gevraagd en ongevraagd advies en informatie op het gebied van het Sociaal Domein aan de gemeente. De Raad wordt door de gemeente betrokken bij het maken van beleid op het gebied van de WMO, de jeugdzorg en de participatiewet. De gemeente vraagt ons wat wij ervan vinden. Hierdoor kan beleid beter afgestemd worden op de wensen en behoeften van de inwoners. De Raad is de spreekbuis voor de inwoners van Brunssum.

Een groep enthousiaste vrijwilligers vormt de SMO-Raad. Om de taak van SMO-Raadslid goed te kunnen vervullen hebben zij wel uw signalen nodig. Zij willen horen wat u te zeggen heeft. Hoe vindt u dat de gemeente zorgt voor de kwetsbare burgers, de mantelzorgers, de jeugd? Weet u waar u terecht kunt met uw vragen als u hulp nodig heeft? Bent u bekend met de klankbordgroep die binnen de SMO-Raad actief is?

In de klankbordgroep praten gewone burgers zoals u en ik vier keer per jaar met elkaar over alle actuele onderwerpen over het Sociaal Domein binnen de gemeente. Signalen, kansen, kritische opmerkingen, adviezen worden verzameld en teruggekoppeld in het overleg met de gemeente. Wilt u meepraten met de klankbordgroep, of lijkt meedoen aan de SMO-Raad u wel wat, meld u dan aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U kunt de SMO-Raad ook liken op FaceBook.