TransitieJeugdzorgIn 2015 zijn belangrijke taken van het Rijk naar de gemeente gegaan. Zo’n verhuizing loopt zelden gladjes. Brunssum heeft zich ingespannen om de nieuwe taken op te pakken. Is dat goed verlopen? Liggen er nog leer- en pijnpunten? Nu het jaar 2015 ruim achter ons ligt, zouden we de stand van zaken moeten kunnen opmaken.

Verhuizing

We zijn benieuwd naar de ervaringen van Brunssummers. Ging de verandering van jeugdzorg naar jeugdhulp overal soepel? Werd de “klant” tegemoet gekomen en ondersteund?

Kosten

De hulp moet betaalbaar blijven. Ook in de jeugdzorg kijkt men terecht of zaken goedkoper kunnen. De organisatie van de hulp kan ook beter. Brunssum probeert organisatie en kosten te verbeteren, zodat gezinnen, kinderen en jongeren de gewenste zorg kunnen blijven krijgen. Maakt men daarbij de juiste keuzes?

Anders?

Dit is het goede moment om bij te sturen. Bijvoorbeeld door bestuurders en beroepskrachten te informeren over de ervaringen van de burgers. De SMO-Raad wil in dit verband graag uw boodschapper zijn.

Delen van ervaringen of ideeën over dit onderwerp kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.