De Klankbordgroep boog zich donderdag 3 november jl. in zaal Concordia over het thema "Eenzaamheid". In de Klankbordgroep praten burgers ca. 4x per jaar met elkaar over alle actuele sociale onderwerpen in Brunssum. De opkomst was goed en bestond uit een mix van verschillende leeftijden. 

Ook over dit thema viel heel wat te bespreken. Ook geen makkelijk onderwerp. Want wanneer ben je of voel je je eenzaam? Dat kan heel verschillend zijn en is heel persoonlijk. Ook in een relatie kun je eenzaam zijn en het is van alle leeftijden. Een ambtenaar van de gemeente Brunssum vertelde hoe de gemeente probeert de problematiek van eenzaamheid aan te pakken. Hiervoor worden o.a. verschillend acties ondernomen, zoals het organiseren van een kerstdiner. Ook worden er workshops gehouden voor professionals en vrijwilligers inzake het herkennen van eenzaamheid. Vraag is hoe de mensen te bereiken die eenzaam zijn.

Het onderwerp Eenzaamheid was het enige op de agenda, maar er werd ook teruggeblikt op de vorige bijeenkomst over het thema "Mantelzorg". Hiervoor hebben we een advies opgesteld, met de bevindingen vanuit de klankbordgroep en dit advies  naar de gemeente gestuurd. De Klankbordgroep is dan ook heel waardevol.

Het was kortom weer een informatieve bijeenkomst en ook uit deze bijeenkomst is een advies opgesteld en inmiddels naar de gemeente gestuurd. Het advies Eenzaamheid is te vinden onder het kopje "Adviezen". 

Wil je ook meepraten? Heb je onderwerpen die van belang zijn? Je bent dan van harte welkom en kunt contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de tussentijd kijk eens wat je zelf kunt doen voor een eenzame medemens....