Belangstelling voor maatschappelijk vrijwilligerswerk met vele contacten? Dan is de SMO-Raad Brunssum iets voor u.

De SMO-Raad - voluit de Raad voor Sociaal-Maatschappelijke Ondersteuning - bestaat uit inwoners van Brunssum. Zij zijn onafhankelijk en adviseren de Gemeente over het sociaal beleid. 

Belangrijke onderdelen van dat beleid zijn de Jeugdwet, de Participatiewet (over arbeidsdeelname van mensen met een lichamelijke of psychische beperking) en de Wet op de Maatschappelijke Ondersteuning (de WMO). Het gaat om een veelheid aan onderwerpen zoals armoede, laaggeletterdheid, onderwijs, jeugdzorg, Betere Buren, hulp bij het huishouden, enzovoort.

De SMO-Raad bestaat uit ongeveer 25 enthousiaste vrijwilligers. Ze zitten in verschillende werkgroepen die zich bezighouden met de genoemde onderwerpen.

De SMO-Raad Brunssum kan hulp goed gebruiken. Wilt u die versterking zijn, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen dan contact met u op. 

Meer informatie vindt u op onze website www.smoraadbrunssum.nl en Facebookpagina. Bellen kan natuurlijk ook 06-42316443.